PDA

توجه ! این یک نسخه آرشیو شده میباشد و در این حالت شما عکسی را مشاهده نمیکنید برای مشاهده کامل متن و عکسها بر روی لینک مقابل کلیک کنید : نحوه اینترنت دار کردن روتر میکروتیک تو جایی که dhcp سرور تعریف نشده؟



mouradpur
12-05-2013, 09:30 PM
سلام ، کسی ازدوستان میدونه چیکار باید کرد؟

paravand
12-06-2013, 11:25 AM
لطفا واضح توضییح بدید که چکاری مد نظرتون هست و چه کانفیکی انجام دادید

mohammad nahvi
12-06-2013, 12:09 PM
خوب اگر امکانش هست بیشتر توضیح بدید تا دوستان راهنمایتون کنند

مثلا شما با راه اندازی یک ppoe server میتونید به کاربراتون اینترنت بدید بدون اینکه dhcp تعریف کنید
اما فکر کنم این منظور شما نباشه

اما اگر منظورتون اینه که مثلا یک مودم داریم که به روتر میکروتیک وصله ولی این مودم dhcp نیست تا تنظیمات ip ,gatewaye , dns رو به روتر بده و روتر اینترنت دار بشه
باید برای حلش ابتدا به ip و سپس address برید و یک ip توی رنج مودمتون به اون اینترفیسی که به مودم متصله بدید
و سپس مجددا به ip , پس از ان به route برید و یک روت به سمت مودم بنویسید که این همون gateway می شود
خوب الان روتر شما اینترنت دارشده
اگر سوال دیگری داشتید بیشتر توضیح بدید تا بیشتر کمکتون کنم

mouradpur
12-06-2013, 11:24 PM
مرسی از راهنمایی تون محمد جان مشکل من مودم است که توش dhcp سرور تعریف نشده است و من هم این تنظیماتی که بهش اشاره کردی را انجام دادم و روتر میکروتیک من اینترنت دار شد ولی یه مشکل جدید اومده پیش روم اینهم اینکه من بعد انجام این کانفیق ها وقتی میخوام که این اینترنت داخل روتر میکروتیک را به کاربران بدم نمیشه ، من dhcp سرور تو داخل روتر راه انداختم و dns , gateway را هم مشخص کردم ولی کاربران ip نمیگیرن ازdhcp سرور.

mohammad nahvi
12-06-2013, 11:38 PM
با سلام
خوب ببینید اینجا چندتا مشکل متفاوت داریم اول اینکه شما میگید کاربرانتون اینترنت نمیگیرن .خوب شما به چه نحوی می خواهید که به کاربرانتون اینترنت بدید
می خواهید از vpn استفاده کنید یا کانکشن های ppoe یا از هات اسپات یا صرفا می خواهید به همه اینترنت بدید؟
ببینید دقت کنید اگر میخواهید به همه اینترنت بدید همه اون کاترایی که گفتم کافین به اضافه اینکه توی بخش ip و سپس فایروال وارد تب nat بشیده و یک nat با اکشن masqurade اضافه کنید
در ضمن اینترنت شما بوسیله مودم که به Ether 1 میکروتیک وصله وارد میکروتیک شده؟
اگر می خواهید که حالا کاربرانی که به Ether 2 وصل هست اینترنت بگیرن باید یک ip به ether 2 بدهید و dhcp رو روی ether 2 اجرا کنید و gate way رو هم همون ip تظیم شده روی ether 2 قرار دهید

یا برای راحت تر کردن کار می تونید ابتدا یک bridge بسازید و سپس دوتا پورتتون رو توش اضافه کنید و کارهایی که گفتم رو انچام بدید با این تفاوت که باید ip رو به اینترفیس bridge اختصاص بدهید

البته بنده فکر می کنم که شما می خواهید با کمک میکروتیک بر روی اینترنت مصرفی کاربرانتون یک مدیریت انجام بدید
پس بیشتر در موردش توضیح بدید تا به همراه بقیه دوستان بتونیم بیشتر کمکتون کنیم
موفق و پیروز باشید
خدا نگه دار

mouradpur
12-08-2013, 01:04 AM
با سلام و تشکر اساسی ازتون محمد جان که وقت گذاشتی برای حل مشکل من.
من نمیخوام هیچ کنترلی روی پهنایه باند داشته باشم فقط میخوام اینترنت داخل روتر میکروتیک را همون طورکه بهش اشاره کردی از ether2 بدم به کاربران فقط مشکل من اینه که کاربران از dhcp سروری که من تعریف کردم توی ip ، ether2 نمیگیرن !!! من اینطوریه کانفیقم :
1-تعریف ip به ether1=192.168.1.100/24 که تویه رنج شبکه public من است.
2-تعریف ip به ether2=192.168.100.1/24 که تویه رنج شبکه private من است.
3-تعریف یدونه روت پیش فرض با آدرس 0.0.0.0/0 و defaultgateway برابر با 192.168.1.1.
4-تعریف DNS با آدرس--->192.168.100.1.
5-تعریف یک pool به این صورت 192.168.100.254-192.168.100.2
6-تعریف dhcp سرور و انتخاب اینترفیس ether2 و pool ای که تعریف کرده بودم ، این ها را تو کانفیق dhcp سرور انجام دادم.
7-من توی IP->Dhcp server همچنین تویه تب netwotks ، network را هم تعریف کردم با آدرس 192.168.100.0/24 و gateway،DNS را هم معادل با 192.168.100.1.
در نهایت این تنظیماتی من کردم این اتفاق میافته که dhcp server من رنگش قرمز میشه و من نمیدونم چیکار کنم دیگه ممنوم میشم اگر راهنماییم کنید.

mohammad nahvi
12-08-2013, 07:58 AM
یا سلام خدمت شما دوست عزیز
من تنظیمات شمارو چندین بار مطالعه کردم
اما متوجه نشدم که ایراد از کجاس و چرا قرمز میشه
اگر امکانش هست از تنظیمات ip و DHCP و POOL عکس بذار تا من و سایر دوستان بررسی کنیم و راهنمایتون کنیم

برای dns هم از یکی از dns ها مرجع مثل 4.2.2.4 , 8.8.8.8 استفاده کن یا ادرس dns شرکتی که ازش اینترنت گرفتیو بذار
البته اینی که گفتم ربطی به مشکل dhcp نداشت
موفق و پیروز باشید و خدا نگه دار

mohammad nahvi
12-08-2013, 08:14 AM
خوب من برای اینکه کار کمی جلو بیفته از تنظیمات خودم عکس گرفتم
و میذارم اینجا تا با خودم مقایسه کنی و ببینی ایراد کجاست
در ضمن یک کاری هم برای امتحان میتونی انجام بدی
به یکی از سیستم هایی که به Ether 2 متصل هستند به صورت دستی ip بده به عنوان مثال:
IP : 192.168.100.100
subnet : 255.255.255.0
Gateway : 192.168.100.1
حالا از توی سیستم خودت ip به ادرس 192.168.100.1 رو ping کن ببین ping داری یا نه
از توی میکروتیک هم سیستم رو ping بگیر
اگر ping داشتی سپس از توی کامپیوتر ادرس 4.2.2.4 رو هم ping بگیر تا ببینی به اینترنت اتصال داری یا نه
اگر ping نداشته باشی یعنی ip درست تنظیم نکردی
2453
24542455

mouradpur
12-11-2013, 08:55 PM
آقا ممنون فهمیدم مشکلم از چی بود.مرسی از اینکه منو تو این موضوع راهنماییم کردید محمد جان.

mohammad nahvi
12-11-2013, 09:44 PM
من انجام وظیفه کردم فقط میشه بگی که مشکلت ار گجا بود تا اگر سایر دوستان هم مشکل مشابهی داشتند
بتونن از این پست استفاده کنند
اگر ممکن مشکل و روش حلشو بگو
ممنون از لطفت
خدا نگهدار

exper4
12-13-2013, 07:04 PM
با سلام و احترام خدمت همه دوستان و همچنین آقا محمد که این پست رو خیلی دقیق پیگیری کردن
اول بگم که من کاملا تازه کارم و تازه از قدرت فوق العاده میکروتیک مطلع شدم و بشدت پیگیر یادگیریشم و تو این 2و3 هفته آموزش های مقدماتی ولی فوق العاده عالیه آقای فخر رحیمی و جناب مقدم رو هم دیدم
یک سناریو بودکه قبلا کسی دیگه کانفیگ کرده(با هات اسپات هم سرویس میده) اما میخوام یکسری تغییرات توش اعمال کنم.ممنون میشم جامع راهنمایی بفرمایید
یک هتل هست که حدود 20 تا AP تو طبقات مختلف داره که همه به یک SW وصلن و یک روتر 750gl(فکرکنم) که یک پورتش به مودم ADSL و یک پورتش به همون سوییچ بالا وصله.رنج آی پی مودم0 هستش : 192.168.0.1 هستش (DHCP مودم هم روشنه) و قبلا همه تنظیمات انجام شده به طوری که تو یوزر منیجر یکسری کاربر با محدودیت های خاص خودشون تعریف شدن و به هر کس که وارد هتل میشه یکی از یوزرهای تعریف شده رو بهش میدن و دارن از AP ها اینترنت میگیرن ( روی روتر DHCP Server,DHCP Client , Hotspot داره کار میکنه)
مودم علاوه بر سویچ قبلی به یک سویچ دیگه وصله که کاربرای دارای PC که کارمندای هتل هستن از اینترنت به طور مستقیم(غیرمجاز) استفاده می کنن (البته با Laptop , Tablet , Cellphone که وصل میشن از Hotspot وAP ها سرویس میگیرن).نکته اینکه رنج آی پی PC ها هم مثل مودم از رنج 0 هستن.

اتفاق جالبی که بعدا متوجه ایرادش شدم اینه که قبلا وقتی به اشتباه DHCP مودم خاموش شده بود موقع اتصال به AP ها قبل لود Page لاگین هات اسپات خطای DNS fail میداد و زمانی که DhCp دوباره روشن شد داستان به روال قبلی خودش برگشت.(دلیلشم این بود که : میکروتیک از مودم IP میگرفت !!! یا بعبارتی DHCP Client روتر روشن بود!!!)
حالا اگر بخایم dhcp مودم رو خاموش کنیم و رنج آی پیش هم 1 بشه چه اتفاقات و تنظیماتی روی روتر ست بشه که مثل قبل کار کنه؟
(پورت 1 روتر به مودم وصله ، پورت 2 به سویچی که AP ها بهش متصل هستن و نکته اینکه DhCp روتر از رنج 10 به کاربران آی پی میده)
یک مشکل کوچیک دارم و اون اینه که این رادیوس سرور چیه و باهاش چیکار میکنن چون تو همین سناریو داره باهاش کار میکنه
با تشکر از همه دوستان

mohammad nahvi
12-13-2013, 11:58 PM
با سلام خدمت شما دوست عزیز
ممنون بابت توضیح بسیار کامل و دقیقتون
ببینید شما برای اینکه dhcp client رو غیر فعال کنید ابتدا بایدوارد وین باکس بشید و از سمت چپ ip و سپس dhcp client رو انتخاب کنید و اونو disable کنید
حالا باید وارد قسمت ip و سپس address بشید و یک ip به اون پورتی که به مودم adsl وصل بوده بدید اگر که می خواهید که رنجش از 0 به یک تعقییر کنه لازمه که اینجا یک ip رنج یک بدید مثلا 192.1668.1.10/24
به این نکته دقت کنید که اگر ip رنج یم برای اون پورتی که به مودم وصله بذارید دیگه با مودم که قبلا ip رنج صفر داشته هم رنج نیست و توی یک شبکه نیستن و اصطلاحا همو نمیبینن
خلاسش اینکه دیگه روتر اینترنت نداره اینتوری و باید به مودم adsl هم یک ip با رنج یک بدید مثلا 192.168.1.1/24 و ترجیحا dhcp رو توی مودم غیر فعال کنید چون بهش نیاز ندارید
حالا برای اینکه روتر میکروتیک اینترنت دار بشه باید براش یک گیتوی تعریف کنید که حتما از قبل توش وجود داشته و شما باید اونو بر طبق شبکه جدید تعقییرش بدید
وارد ip و سپس route بشید
اونجا یک خط route وجود داره که destinition اون برابر 0.0.0.0/0 هستش و گیتوی اون برابر 192.168.0.1
حالا شما باید گیتوی اونو بزارید 192.168.1.1 یعنی همو ادرس مودمتون اگر درست باشه همه چیز وقتی ok رو میزنید جلوی route به شما ریچیبل نمایش داده میشه
حالا وارد ip و سپس dns بشید و توی اونجا ادرس دوتا dns server رو بنویسید مثل 4.2.2.4 یا 8.8.8.8 یا ادرس dns های اونجایی که ازش سرویس اینترنت گرفتید
بعدشم تیک allow request رو بزنید
امیدوارو این بخش تیک رو درست گفته باشم چون دقیق یادم نیست کزینش چی بود اما اونجا یک دونه تیک بیشتر نیست اونو بزنید

حالا به بخش ip و سپس dhcp server برید حالا به تب network برید
و اونجا روی نتورک خودتونو باز کنید و چک کنید که کلاینتهای شما ادرس dns درستی دریافت کنن یعنی ادرس پورت دومتون رو که توی رنج 10 هستش باید به عنوان ادرس dns بگیرن

در مورد ردیوس باید اگر براتون امکانش هست یک ریموت بدید تا براتون چک کنم همینطوری نمیتونم بهتون بگم
یا اینکه باید بیشتر توضیح بدید
بازم اگر سوالی بود بنده در خدمتم
موفق باشید

exper4
12-14-2013, 08:56 PM
با سلام خدمت شما دوست عزیز
ممنون بابت توضیح بسیار کامل و دقیقتون
ببینید شما برای اینکه dhcp client رو غیر فعال کنید ابتدا بایدوارد وین باکس بشید و از سمت چپ ip و سپس dhcp client رو انتخاب کنید و اونو disable کنید
حالا باید وارد قسمت ip و سپس address بشید و یک ip به اون پورتی که به مودم adsl وصل بوده بدید اگر که می خواهید که رنجش از 0 به یک تعقییر کنه لازمه که اینجا یک ip رنج یک بدید مثلا 192.1668.1.10/24
به این نکته دقت کنید که اگر ip رنج یم برای اون پورتی که به مودم وصله بذارید دیگه با مودم که قبلا ip رنج صفر داشته هم رنج نیست و توی یک شبکه نیستن و اصطلاحا همو نمیبینن
خلاسش اینکه دیگه روتر اینترنت نداره اینتوری و باید به مودم adsl هم یک ip با رنج یک بدید مثلا 192.168.1.1/24 و ترجیحا dhcp رو توی مودم غیر فعال کنید چون بهش نیاز ندارید
حالا برای اینکه روتر میکروتیک اینترنت دار بشه باید براش یک گیتوی تعریف کنید که حتما از قبل توش وجود داشته و شما باید اونو بر طبق شبکه جدید تعقییرش بدید
وارد ip و سپس route بشید
اونجا یک خط route وجود داره که destinition اون برابر 0.0.0.0/0 هستش و گیتوی اون برابر 192.168.0.1
حالا شما باید گیتوی اونو بزارید 192.168.1.1 یعنی همو ادرس مودمتون اگر درست باشه همه چیز وقتی ok رو میزنید جلوی route به شما ریچیبل نمایش داده میشه
حالا وارد ip و سپس dns بشید و توی اونجا ادرس دوتا dns server رو بنویسید مثل 4.2.2.4 یا 8.8.8.8 یا ادرس dns های اونجایی که ازش سرویس اینترنت گرفتید
بعدشم تیک allow request رو بزنید
امیدوارو این بخش تیک رو درست گفته باشم چون دقیق یادم نیست کزینش چی بود اما اونجا یک دونه تیک بیشتر نیست اونو بزنید

حالا به بخش ip و سپس dhcp server برید حالا به تب network برید
و اونجا روی نتورک خودتونو باز کنید و چک کنید که کلاینتهای شما ادرس dns درستی دریافت کنن یعنی ادرس پورت دومتون رو که توی رنج 10 هستش باید به عنوان ادرس dns بگیرن

در مورد ردیوس باید اگر براتون امکانش هست یک ریموت بدید تا براتون چک کنم همینطوری نمیتونم بهتون بگم
یا اینکه باید بیشتر توضیح بدید
بازم اگر سوالی بود بنده در خدمتم
موفق باشید

محمدجان واقعا متشکرم
عالی بود دقیقا همونی که فرمودی شد
ممنون و متشکر از راهنمایی جامعت

mohammad nahvi
12-14-2013, 09:17 PM
با سلام
تشکر لازم نیست
خوشحالم که به دردتون خورد
بازم سوالی داشتید مطرح کنید بنده و سایر دوستان در خدمتیم
موفق باشید

exper4
01-08-2014, 08:47 PM
با سلام
تشکر لازم نیست
خوشحالم که به دردتون خورد
بازم سوالی داشتید مطرح کنید بنده و سایر دوستان در خدمتیم
موفق باشید

با سلام واحترام
این سناریو قبلی همچنان برقراره ولی اعصابمو اینقدر خورد کرد که روتر رو ریست کردم
و الان تو تنظیمش موندم
ممنون میشم اگه تو این مورد کمک کنید
داشته ها:
1هتل دارای 1 روتربورد R750GL با 5 پورت
1 سویچ 32 پورت
1 مودم TP link 4 port
تعداد 20 عدد اکسس پوینت
سناریو :
20 عدد اکسس پوینت به سویچ 32 پورت وصلن -> سویچ خودش به پورت Ether2 روتر -> مودم ADSL به پورت Ether1 روتر وصله -> DHCP مودم باید خاموش باشه(طبق درخواست مدیر هتل، به دلایلی)
20 تا Ap تو 10 طبقه پخش شدن و قراره هر کی وارد هتل میشه یک یوزر و پس بگیره و از اینترنت به طور وایرلس استفاده کنه و هر یوزر 1 روز حداکثر 500 مگ حجم داشته باشه.البته اگر بتونه روی دستگا کوکی داشته باشه و با اتمام حجم یوزر اکسپایر نشه بهتره فقط حجمش افزایش پیدا کنه

چیزایی که از فروم یاد گرفتم اونقدر کامل نیست که بتونم ردیفش کنم.قبلا این سناریو با استفاده از Hotspot و Radius و Userman انجام شد بود که همش پرید!!!

میخوام مراحلش رو بهطور کامل ، مرحله به مرحله و به ترتیب بدونم چطوری میشه راش انداخت؟با جزئیات کامل.امروز 6 ساعت کامل باهاش ور رفتم و آخرشم نشد !!!

mohammad nahvi
01-09-2014, 12:06 PM
ببیند نحوه اینترنت دار کردن رو که براتون توضیح دادم براتون
شما مرحله به مرحله پیش برید
اول اینترنت دارش بکنید
بعد از اموزشهای هات اسپات استفاده کنید و هات اسپات رو راه اندازی کنید
اموزشهاش توی فروم خیلی زیاده
بعد برید سراغ یوزر منیجر و ردیوس

exper4
01-11-2014, 08:49 AM
ببیند نحوه اینترنت دار کردن رو که براتون توضیح دادم براتون
شما مرحله به مرحله پیش برید
اول اینترنت دارش بکنید
بعد از اموزشهای هات اسپات استفاده کنید و هات اسپات رو راه اندازی کنید
اموزشهاش توی فروم خیلی زیاده
بعد برید سراغ یوزر منیجر و ردیوس

ممنون و متشکر